Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebajikan, menyuruh kepada yang makruf dan mencegah dari yang munkar; merekalah orang-orang yang beruntung. (Al-Imran:104)

Wednesday, July 8

Pengisian Harian Pusat Islam Al-Hidayah Semester Ini

Alhamdulillah, seperti mana semester lepas, Biro Agama dan Kerohanian di bawah Lujnah Tarbiah telah berjaya meneruskan pengisian harian Maghrib-Isyaq. Dan untuk semester ini, Lujnah Tarbiah telah membuat sedikit perubahan sesuai dengan keadaan semasa selain menjadikan program pusat Islam tidak membosankan.

Sehubungan itu, kuliah daripada Pensyarah JAPIM hanya akan diadakan pada hari Isnin sahaja dan para pensyarah akan bergilir-gilir menyampaikan kuliah setiap minggu mengikut kepakaran mereka.

Seperti pada hari Isnin lalu, 6 Julai 09, kuliah tahsin al-Quran yang pertama untuk semester ini telah diadakan dan disampaikan oleh Ustaz Mat Idris.

Ustaz Mat Idris Zainal Abidin, pensyarah JAPIM sedang menyampaikan kuliah tahsin al-quranSemoga usaha ini berterusan, syabas kepada sahabat-sahabat Lujnah Tarbiah dan Lujnah-lujnah lain Biro Agama dan Kerohanian.

Berikut ialah jadual pengisian harian terbaru semester ini:

Isnin
Kuliah JAPIM (Selepas Maghrib)

Selasa
Tadarus (Selepas Maghrib)

Rabu
Pembentangan Unit (Selepas Maghrib)

Khamis
Bacaan Yassin dan Tahlil (Selepas Maghrib)

Jumaat
Kuliah HELWI (Sebelum Jumaat)
Kelas Tahfiz al-Qur'an (Selepas Jumaat)

Ahad
Kelas Taffaquh Fid-Din (Pengajian Kitab - Selepas Maghrib)

0 comments:

Powered by Blogger.